Doorgaan naar content

“We willen nog eens goed sjette geven”

Watertanden bij het nieuwe Mondieu Ên De Kokkel

Chef Iain Wittevrongel en gastvrouw An Taillieu van restaurant Mondieu in Koksijde kochten restaurant De Kokkel en verwachten eind januari te openen. Ze gaan dus niet weg van de site van Ten Bogaerde, integendeel. Wat is het recept van Mondieu 2.0, wat zal er op het menu staan in De Kokkel en wat bruist er in hun Brouwerij Sint-Idesbald? Na de fotoshoot keert Iain terug naar zijn kookpotten, maar An legt het glashelder voor ons uit.

Drie heerlijke locaties

“We denken dus nog lang niet aan stoppen”, lacht An. “Nu onze dochters oud genoeg zijn, willen we in onze carrière nog eens goed sjette geven. Het was nu of nooit, maar het zal wel wennen zijn. Elk ons eigen projectje - Iain in De Kokkel en ik in Mondieu - na twintig jaar te hebben samengewerkt? We gaan eindelijk kunnen vragen hoe elkaars dag was”, grapt ze. “De aankoop van De Kokkel kwam eerder toevallig op ons pad, maar we hebben het altijd een charmante plek gevonden, zoals de site van Ten Bogaerde. We zullen dan ook de authenticiteit behouden, Ên de naam.”

Menuformules in Mondieu

“We verlagen de drempel, zonder in te boeten aan kwaliteit. Zo kan je vanaf nu genieten van een driegangenmenu aan 65 euro met keuze uit vijf verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. In de week serveren we ook een lunchformule die start vanaf 45 euro. We gaan de Franse tour op met Oosterse en Mediterrane invloeden, waaronder onze dumplings, gelakt buikspek en pasta, allemaal huisgemaakt”, doet An ons al watertanden. “Met dit nieuwe concept hopen we in de smaak te vallen bij een ruimer, jonger cliÃĢnteel.”

Kroketten in Brouwerij Sint-Idesbald

"Ook families en groepen kunnen hun voeten onder tafel schuiven in Mondieu, na een bezoekje aan het Kunstencentrum of onze Brouwerij Sint-Idesbald. Op zondag gaan we graag zelf eens langs in onze huisbrouwerij. Onze uitbater Simon zorgt er dan voor dat we kunnen genieten van ons eigen biertje, met zicht op de brouwinstallatie. Het is leuk om eens gast te zijn in je eigen zaak," voegt ze al lachend toe. "We serveren hier ook onze huisgemaakte garnaal- en kaaskroketten, die perfect bij ons bier passen.”

16 stoelen in De Kokkel

“Voor een flinke tarbot met mousselinesaus of een gebraden melklamsbout moet je in De Kokkel zijn. Iain zijn specialiteit, braden op karkas, zal hier nog beter tot zijn recht komen. Hij snijdt, braadt en ontbeent à la minute en dat is haast onhaalbaar à la carte, voor een volle Mondieu. En zo zal hij hopelijk minder met verbrande vingers thuiskomen”, zucht ze al lachend. “Iain gaat dus naar De Kokkel met onze sommelier Jelle, maar - wees gerust - met Bernadette komt er een nieuwe wijnkenner in Mondieu. Iain blijft ook instaan voor alle menu’s en mise-en-place, waar we nog altijd trouw zweren bij het MOF MOF-principe van de tv-kok Antonio Carluccio: minimum of fuss, maximum of flavour.”

In schoonmoeders keuken op kerst

“Er is ÊÊn feestdag waarop we steevast gesloten zijn, en dat is Kerstmis. We vieren dit elk jaar bij mijn mama in Brugge, met mijn zussen en alle kinderen. Laat wordt het nooit, want we beginnen vroeg, met een gezellige kerstwandeling. Nadien belandt Iain op een of andere manier toch in de keuken en kookt hij samen met mijn mama. Altijd traditioneel, met te veel hapjes, een stukje vis en rosbief, en een kerstbuche. En een goed glas wijn uiteraard”, knipoogt An. “Ik zal alvast klinken op onze topequipe en hoop - met zondag, maandag en dinsdag als verlofdagen - extra medewerkers te strikken. Drie zaken runnen in 2025? Dat zal pittig zijn, maar we tellen al af!”

mondieu.eu
brouwerijsintidesbald.be
dekokkel.be

Tekst: Isabeau Verbist - Foto's: Carolle Servayge
Ik wil ook m'n verhaal in De Zeeparel!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/feesteditie-2024/watertanden-bij-het-nieuwe-mondieu-en-de-kokkel

Misschien vind je deze artikels ook interessant.