Doorgaan naar content

“Groenendijk elf en acht, een visitekaartje dat je beleeft”

De inspiratie- en vakantieappartementen van Waeles

Hé jij, welkom. Kom binnen. Hoor je dat? Stilte, of loungemuziek op de achtergrond. De gashaard die knettert of een fris briesje dat waait. De koffie staat klaar en de fruitmand is gevuld. Er ligt een gids, een goed boek (en een leuk, lokaal magazine) op tafel. Je ploft je ermee in de Togo of in de Eames, die zetel en lounge chair waar je altijd al van droomde. Zonnestralen komen van onder het linnen gordijn. Het zicht op zee lonkt naar je. Je slaakt een zucht van verlichting. Pure, rust. Hier kom je tot jezelf, of tot elkaar. Focus je op wat echt telt: kwali-tijd. En stop nu maar met manifesten, want het is realiteit, dankzij de kwaliteit van Waeles in Diksmuide! Hun twee modelappartementen verhuren ze nu ook als vakantieverblijf. Een plek die inspireert, op alle vlakken. 10/10 voor Groenendijk elf en acht!

Ook in hun bureau staat de koffie klaar. We ontmoeten Marie Bossuyt, vrouw van Ruben Waeles, de vierde generatie van houtbewerkers. Eind jaren 1800 was zijn overgrootvader namelijk de lokale schrijnwerker en karrenmaker van het stilste dorp van het land, Lampernisse. In 2016 nam de jongste Waeles het over en beitelde hij het algemeen meubel- en schrijnwerkbedrijf van zijn vader tot een verfijnd maatwerkbedrijf die hamert op kwaliteit en afwerking. Marie werkte tot voor kort als renovatieadviseur, maar sinds vorig jaar stapte ze mee in de zaak, als HR-manager en bezielster van hun tweede luik: de inspiratie- en vakantieappartementen aan zee.  

Maatwerk, tot op de millimeter

Marie en Ruben maakten samen hun studies af als interieurvormgevers. Marie ging nog verder voor  interieurarchitect en Ruben als meubelontwerper. “En toch geven we het ontwerp uit handen”, verrast Marie. “Architecten komen naar ons of wij matchen klanten met hen, zodat we ons volledig kunnen toeleggen op de uitvoering. Dat betekent dus wel dat we oog hebben voor zowel functionaliteit als esthetiek en zowel het technisch als financiële plaatje”, benadrukt ze hun sterkte. “We staan ook bekend voor onze vlotte communicatie, het nakomen van onze planning en de hoge kwaliteits- en afwerkingsgraad. We maken liever een stuk opnieuw, dan dat we iets achterlaten waar we niet trots op zijn”, zweert Marie. “Zo gaan we vóór plaatsing je maatkasten al eens opzetten in ons atelier, om niets aan het toeval over te laten. Niets verlaat het atelier zonder de goedkeuring van Ruben.”

Panden in eigen handen

“Wij werken steeds op maat en smaak van de klant, dus een showroom met een eigen huisstijl ligt niet in ons DNA. Wel willen we met onze modelappartementen tonen aan klanten en architecten waar we voor staan: topkwaliteit en een hoge afwerkingsgraad”, verklaart ze het te beleven visitekaartje. “Vooral hoe less more kan zijn, en je met maatwerk compacte ruimtes volledig kan benutten, met oog voor detail. Maar omdat tendenzen in materialen, kleuren en vormen steeds evolueren, willen we flexibel blijven in de toekomst. Als een nieuwe opportuniteit ons pad kruist, staan we zeker open voor de aankoop van een nieuw modelappartement, om te verhuren of te verkopen na renovatie. Zo kunnen we onze klanten en architecten blijven verrassen en ontvangen in een nieuwe belevingsruimte, met alle nieuwste technieken en afwerkingsmogelijkheden.”

In alle rust alles dichtbij

“Beide oases liggen tussen de duinennatuur van Oostduinkerke-Bad en de sfeervolle dijk van Nieuwpoort-Bad, op nog geen 150 meter van het strand”, was het liefde op eerste zicht. “Je komt toe in een brede, laag bebouwde straat en kan in alle comfort uitladen op een privéparkeerplaats. Je kan hier komen vertragen als koppel, met je gezin of zelfs met je familie, want de twee 4-personenappartementen bevinden zich in hetzelfde gebouw, op dezelfde verdieping. Zo hebben bijvoorbeeld (groot)ouders hun privacy, maar kunnen ze toch samen ontbijten met hun (klein)kinderen. Je schuift er samen je voetjes onder tafel, en dat zonder schoendoosgevoel. Het zijn namelijk twee lichtrijke, rustgevende hoekappartementen. Zo is de badkamer in Groenendijk acht een zeewiergroene grot, volledig vervaardigd uit mortex. Het plaatje moet kloppen, van de kamerhoge deuren in de essenfineerhout en het zandkleurige natuursteen, naar het gewafelde bedlinnen, tot het koffietasje en zelfs de wc-rolhouder”, glundert Marie over haar paradijs voor designliefhebbers, met ook enkele klassiekers in het los meubilair.

Service van de bovenste plank

“Ik ben je gastvrouw”, glimlacht Marie, “en zorg ervoor dat je in een aangename sfeer arriveert. Zo laat ik wat rustige muziek spelen en zet ik de vloerverwarming al voor je aan tijdens de koude winterdagen. Leve domotica”, lacht ze. “Met een manual help ik je ook wegwijs in het verblijf en in de streek. Ik heb tot nu toe nog maar weinig telefoontjes gehad”, houdt ze (hun mooie) hout vast. “En is het appartement vroeger klaar of langer vrij, dan breng ik je hier ook van op de hoogte. Wil je hier dus de gezonde zeelucht komen opsnuiven of inspiratie komen opdoen voor een nieuwe interieurexterne werkplek, vergaderruimte, coaching, een fotoshoot,… wees welkom! Vinden we trouwens een juiste match, dan staan we ook open voor verkoop. Niets moet, alles kan. Net als op vakantie”, slaat Marie de nagel op de kop.  

Wil je Groenendijk acht en/of 11 boeken of bezoeken? Contacteer Waeles rechtstreeks of reserveer via Booking, Airbnb, O Dierbaar België en Nice2Stay.

Kleine Dries 1

8600 Diksmuide

marie@waeles.be

+32 51 50 42 51

www.waeles.be

Tekst: Isabeau Verbist - Foto's: Annick Vernimmen
Ik wil ook m'n verhaal in De Zeeparel!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/zomereditie-2023/de-inspiratie-en-vakantieappartementen-van-interieurmaatwerkbedrijf-waeles

Misschien vind je deze artikels ook interessant.