Sinds april 2022 staan chef Cédric Sorton en (gast)vrouw Marine Rosey aan het roer van ‘Oh Restaurant’ in Sint-Idesbald. In dit smaakvolle kader valt elke hongerige Westkuster of toerist met zijn gat in de boter. Hier proef je het verschil, zowel qua keuken als beleving, zonder een grote som te moeten leggen. Smaakt naar meer? Het gastronomisch koppel doet hun culinair verhaal uit de (schotel)doeken.
Uit wereld- en grootmoederskeuken
“De passie voor koken heb ik van mijn grootmoeder”, begint Cédric. “Toen ze tien jaar geleden plots overleed, besloot ik mijn eigen keuken te ontwikkelen. Ik maakte hiervoor een culinaire reis rond de wereld. Overal heb ik ervaring opgedaan en inspiratie gevonden, tot corona roet in het eten gooide. Ik belandde terug bij mijn ouders in Duinkerke en ging aan de slag bij een brasserie op de dijk in Koksijde. Het zit in mijn handen, mijn bloed, mijn genen”, vertelt hij. “Sinds de coronacrisis heb ik mij ook verdiept in de fascinerende wereld van de oenologie”, vult Marine aan. “Zo serveren we sinds kort een Letse wijn met rabarberaroma’s. Verrassend lekker!”
Van boord tot bord
“Ik herinterpreteer de klassiekers met onverwachte smaken, pure ingrediënten en seizoensgebonden producten. Ik kijk, ruik en proef voortdurend, en vertrouw op de finale combinatie. Ik kook dus op gevoel, uit de losse pols. De dag dat ik mijn ingrediënten moet afwegen, stop ik”, meent Cédric. “We werken ook nauw samen met lokale telers, kwekers, boeren en vissers. Zo bieden we de beste kwaliteit, zonder tussenpersonen, en dus aan de beste prijs”, garandeert Marine. “Ik ben niets zonder hen en hun natuurlijke producten”, zegt chef Cédric te bescheiden.
Toegankelijk exclusief
“Wij zijn gevallen voor het knusse interieur, de open keuken en het rustige terras. We bewaren een ideale afstand tussen de tafels, creëren een romantische sfeer ’s avonds en ontvangen je graag aan de bar om je etentje af te sluiten. We willen iedereen een uitzonderlijk gevoel geven”, ijvert Marine. “Zo werken we met één menu, die we om de vier à zes weken vernieuwen, maar ook graag aanpassen aan jouw wensen of noden. ’s Avonds kan je van meer gangen en complexere ingrediënten genieten, maar ook ’s middags beleef je hier een unieke lunch. Wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten van gastronomie.”