Een sushibox delen terwijl je wacht op het vlees van de barbecue? So(y) genious! Meilan van Ylonsun, een Koreaans-Japans restaurant en takeaway in Nieuwpoort-Stad, denkt graag out of the (sushi)box. Met mijn recorder en eetstokjes in de aanslag vroeg ik naar haar meest zomerse gerechten, grootste takewayboxen en zotste fans. Ze zetten namelijk koers van heinde en verre voor haar sushiboten - of zeg maar sushicruiseschepen.
Het seizoen speelt een rol in de rolls
“In de zomer serveren we special rolls met mango, groene asperges, Sint-Jakobsnoten en geflambeerde paling”, doet ze onze mond openvallen. “Bij mooi weer wordt er ook graag gepeuzeld aan onze reuzegamba’s, die we presenteren op een Japans Magnolia-blad. Onze pokébowls vallen evenzeer in de smaak, meestal om mee te nemen als gezonde lunch voor op het werk. Onze verse cocktails, sakes (rijstwijn) en limonades van lychee of yuzu zorgen dan weer voor de nodige verfrissing, net als ons mochi-ijs. Een romig bolletje ijs met een laagje kleefrijst rond, waar velen voor smelten als dessert. Nu nog mooie zomeravonden”, duimt Meilan.
Graag 84 sushi’s om mee te nemen
“Een tête-à-tête op je balkon, een avondje aan de cabine met vrienden of een tuinfeest met de familie, we hebben verschillende soorten sushiboxen, van 14 tot zelfs 84 stuks. Voor op strand raad ik wel de klassieke sushi’s aan, want zo kan er geen zand in je sausjes waaien. Dat is namelijk niet de crispy rolls die we willen”, lacht ze. “Schuif je liever je voetjes onder tafel? Reserveer er dan eentje bij ons, buiten aan de zonnebloemgevel of binnen onder de rode lampionnen. Ben je met 6 of 8? Dan bedienen we je graag aan onze ronde tafel, die gezellig afgezonderd is. Nodig gerust ook de niet-sushi-eters uit, want ook zij vinden hier hun goesting, in de warme Japanse of Koreaanse gerechten.”
Shrimply the best, tot in Limburg
“Prijs-kwaliteit is top en hun sushiboot next level. We raden hen absoluut aan bij onze familie en vrienden en komen zeker nog eens terug”, boft Liesa op Google, helemaal uit Limburg. “Het is dé beste sushi van heel de streek. Prachtig gepresenteerd en duidelijk vers en met liefde gemaakt. De prijs écht 200% waard! Dank u om mijn verjaardag extra speciaal te maken”, schrijft Nina vol lof. “Wij zijn al voor de derde keer speciaal uit Gent gekomen en het was wederom de kilometers waard. Deze prachtige zaak wordt ook uitgebaat door een dame met een hart van goud. Zij en haar topteam zorgen voor een onvergetelijke sushi-ervaring”, begon Mathis waarschijnlijk terug te watertanden. Jij nu ook?