Doorgaan naar content

“Ylonsun, shrimply the best”

Koreaans-Japans restaurant en takeaway denkt out of the sushibox

Ooit al sushi met wagyu, mango of groene asperges gegeten? Bij Ylonsun in Nieuwpoort-Stad serveren ze de ‘Rolls Rice’ van de sushi. Zelfs met gesloten deuren kwam er tijdens het interview iemand aankloppen voor een takeawaymenu. Ook verdween lady chef Meilan plots naar de keuken en kwam ze niet veel later terug met een “proevertje”. Een hele vloot dus. Met mijn pen en eetstokje in de aanslag vroeg ik naar haar zomerse menu, haar unieke sushiboten en de beste bestelling voor op het strand. Let the good times roll!

Vers op het menu

“Vanaf de lente brengen we de zon op je bord en serveren we sushi met verfrissende mango, groene asperges en verse Sint-Jakobsnoten”, doet ze onze mond openvallen. “Ook nieuw is de spider roll met unagi, gerookte fileerde paling, en de volcano roll, waarbij we de sushi aan tafel komen flamberen. We zorgen graag voor beleving in het restaurant en zoeken steeds naar nieuwe ingrediënten”, blijf je hier dus niet op je honger zitten. “Zo presenteren we onze reuzegamba’s op een Japans Magnolia-blad en staan er nu ook pokébowls op het menu. Onze limonade met yuzu, een Oosterse citrusvrucht, of onze saké, een alcoholische drank op basis van rijst, raden we onze gasten ook graag aan.”

Kapitein van de sushiboten

“Ik hou ervan om de mensen te verrassen”, glimlacht Meilan. “De Chef’s Menu bestaat uit een voorgerecht en een assortiment sushi, met eventueel nog een selectie sashimi erbij. Sowieso zorg ik voor een combinatie van wel en niet gefrituurde soorten en van klassiekers en specials, waaronder onze sushi met wagyu, Japanse ossenhaas”, doet ze ons nu al watertanden. “Voor nieuwe klanten hou ik het meer bij de bestsellers en vaste klanten verras ik graag met iets nieuws. Ook sushiboten voor familie-, verjaardag- of personeelsfeesten zijn trouwens op aanvraag (en afhaal) mogelijk.”

De sushi in sunshine

“Niets beter dan sushi op het strand”, straalt Meilan. “Dan raad ik je wel aan om de klassieke sushi’s te bestellen, zoals de Hosomaki (met het zwarte nori-vel aan de buitenkant), de Uramaki (met de rijst aan de buitenkant) of de Nigiri (die plakjes vis op een bedje van rijst). Met de special rolls en hun sausjes is er wat meer smosgevaar”, spreekt ze uit eigen ervaring. “Ben je geen fan van zand tussen je tenen of in je sushi door onze zeebries? Installeer je dan in je tuin of op je balkon, of eet gezellig op ons terrasje vooraan. We zijn 7 op 7 open in de zomer, so come say (sus)hi!”

Enkele ‘soymates’ aan het woord

It’s a fantastic place with Instagram worthy dishes! The sushi is delicious and looks like a spread from a magazine. The service is super friendly and nice. Definitely recommend!” (5 sterretjes)

“Één woord: overheerlijk! Een aanrader als je aan de kust bent. De boot is fenomenaal! Het is meer dan traditionele sushi; het zijn fijne gerechten met unieke smaakcombinaties. Ook het personeel is vriendelijk en attent. Wij komen zeker terug!” (5 sterretjes)

“Amazing food! Best sushi we've had, accompanied by a great presentation and service. A very cozy and cute restaurant, completely worth every cent!” (5 sterretjes)

Ylonsun

Marktstraat 32, Nieuwpoort-Stad

058 59 94 60

www.ylonsun.be

Tekst: Isabeau Verbist - Foto’s: Carolle Servayge
Ik wil ook m'n verhaal in De Zeeparel!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/zomereditie-2023/ylonsun-shrimply-the-best

Misschien vind je deze artikels ook interessant.