Doorgaan naar content

“Iedereen content met hun uniek assortiment”

De zoete inval bij Pontalbert Food & Gifts in Nieuwpoort-Stad

“Dat hadden we hier nog niet”, krijgen Freya Walravens en Andy Gobert van de smaakvolle delicatessenzaak Pontalbert vaak te horen. Waar vroeger vele dorstige kelen zijn gelest, gaat in dit stukje beschermd erfgoed nog steeds de liefde door de maag. Je vindt er artisanale of zelfs lokale producten, van zoetwaren naar kookingrediënten tot aperitief. Ook het pand is om op te eten en het koppel om van te smelten. Ze pakken uit met hun behulpzaamheid en pakken zo gepersonaliseerde geschenkmanden in. De place to be, met zicht op het Albert I-Monument, om anderen te verwennen - of gewoonweg lekker jezelf.

“Plots vielen alle puzzelstukjes in elkaar”, steekt Andy van wal. “We wilden namelijk al langer van het binnenland naar de zee verhuizen en iets ondernemen samen. Daarnaast baatte de mama van Freya vroeger een pralinewinkel uit, en dat is nu net wat er nog ontbrak in Nieuwpoort-Stad. We zagen het nog breder en gingen voor een totaalconcept van smaakvolle geschenken. Het was nu of nooit”, grepen ze met beide handen hun kans. “We werden hier meteen warm ontvangen, ook door de andere handelaars. Als kleine zelfstandigen versterken we elkaar”, waardeert hij.

Een assortiment content alsjeblieft

“Het gaat van confiserie, zoetbeleg, koffie, thee en koekjes naar olie, azijn en kruiden tot alles voor de aperitief: dipjes, rillettes, speciale chips en dranken”, somt Freya met de glimlach op. “We hebben ook een suikervrij - maar even smaakvol - aanbod in de pralines en zoetigheden, waar we al vaste klanten voor hebben. Elk product is door ons met zorg geselecteerd en heeft een artisanaal of zelfs lokaal verhaal, zoals de Heuvellandse Entre Deux Monts-wijn of de Nieuwpoortse Picon van ’t Kot, maar bijvoorbeeld ook Italiaanse topolie. Kwaliteit staat op nummer één, maar we kijken ook naar het esthetische. Dat het mooi is om te geven en leuk staat in de keuken. Een doosje pralines gaan natuurlijk niet lang mee”, knipoogt ze.

Onze verse pralines

Getest en goedgekeurd: hun Belgische pralines

“Wij zijn opgegroeid met de chocolade én de familie van de Belgische Chocolatier Valentino”, vertelt Andy. “Prijs-kwaliteit vind je niets beter en na 45 jaar is het nog steeds een familiebedrijf die transparant en met producten van eigen bodem te werk gaat, voor bijvoorbeeld hun vullingen. Er zijn ongeveer 50 filialen over heel België, maar wij zijn de eerste aan de kust”, glundert hij. “Elke maand lanceren ze trouwens een nieuwe praline, die de klanten dan mogen proeven en becommentariëren. Onze klanten weten dit ondertussen al goed”, lacht Freya. “Een leuk idee van de chocolatier.”

Geschenkmanden om mee uit te pakken

“Dat is onze specialiteit”, is de passie van haar gezicht af te lezen. “Voor wie geen tijd heeft staan er verschillende soorten geschenkmanden klaar, maar we helpen je ook graag één vanaf nul en persoonlijk samen te stellen. Houdt de gelukkige meer van zoet of zout, gin of vermouth, koken of niet, … en zo vormen we, voor gelijk welk budget, een goedgevulde mand. Ook van het inpakken maken we een erezaak, volgens thema, seizoen of gelegenheden”, haalt ze graag nog aan. “Voor bedrijven werken we trouwens graag een op maat gemaakt voorstel uit voor hun personeel- of  relatiegeschenken. Ook verenigingen kunnen bij ons terecht voor verkoop van bijvoorbeeld zakjes zeevruchten of truffels. Het moeten niet altijd wafeltjes zijn”, tipt Andy nog.

Thee assortiment

Verzoekjes welkom

“Op vraag of zelfs op aanraden van onze klanten hebben we al enkele nieuwe producten in huis gehaald. Zo vonden we na lang zoeken een non-alcoholische wijn en nee, geen druivensap”, grapt Freya. “Of raadde er iemand een huisgemaakte bouillon aan, wat nog ontbrak in ons aanbod, en leerden we ook kappertjes op steel kennen. We vinden het enorm fijn om een band met de klant op te bouwen en zo valt er ook altijd iets nieuws te zien in onze winkel.”

Ook het interieur wordt gesmaakt

“We wilden een aangename shopbeleving creëren”, deelt Andy nog mee. “Er staan veel producten, maar we doen ons best om alles overzichtelijk te houden, opgedeeld in gezellige hoekjes. Zo trokken we ook de unieke kleur van de gevel naar binnen met terracottavloeren en idem muren, in combinatie met een zwart plafond en houten accenten. We hoopten een moderne, maar warme sfeer te scheppen en de architect is hier zeker in geslaagd. De werken hadden wat vertraging door de beschermde gevel, maar we zijn er heel trots op”, stralen ze beide. “We hebben dan ook de naam behouden, ter ere van het café.”

Ten slotte: chocolade in de koelkast. Done or not done?

“Dat is absoluut een no-go”, zweert Freya. “Een frigo is te koud en te vochtig, waardoor de chocolade condenseert en zijn smaak verliest. Pralines bewaar je dus het best in je berging, garage of een slaapkamer, ergens waar de zon niet op schijnt en er dus een constante temperatuur is, wat gerust een 19 tot 20 graden mag zijn. Onze deur is hierdoor toe, maar we staan steeds klaar om je met open armen te ontvangen”, nodigen deze twee sweeties je graag uit.

Pontalbert Food & Gifts

Pieter Deswartelaan 1

8620 Nieuwpoort-Stad

info@pontalbert.com

058 59 52 35

Openingsuren:

Dinsdag - Zaterdag: 10:00 - 18:00

Zondag: 10:00 - 13:00

Maandag: gesloten

Tekst: Isabeau Verbist - Foto’s: Sweet Az Photography
Ik wil ook m'n verhaal in De Zeeparel!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/zomereditie-2023/de-zoete-inval-bij-pontalbert-food-gifts-in-nieuwpoort-stad

Misschien vind je deze artikels ook interessant.