Doorgaan naar content

“Honger na het uitwaaien? We zijn vanaf nu doorlopend open”

De Korre in Oostduinkerke doopt zich om tot brasserie-restaurant

Wees gerust, bij De Korre kan je nog steeds terecht voor je snelle lunch of uitgebreid diner, maar ook hun extra service zal bij jou in de smaak vallen: sinds 1 februari kan je er namelijk ook in de namiddag neerstranden, en dat voor een koffie, enkele tapas of een gerecht van hun brasseriekaart. Nu weten we dus waar naar toe, na een stevige wandeling, zeilsessie of file naar de kust - behalve op zondag en maandag, want dat worden vanaf 1 maart hun nieuwe sluitingsdagen. Chef Stefaan Lakiere en (gast)vrouw Winny Vermeulen schenken ons klare wijn over het recept van hun nieuw concept.

Een potje mosselen om 15.00 uur

“Heb je honger na het uitwaaien aan zee? Onze keuken is sinds 1 februari doorlopend open”, doet Stefaan uit de doeken. “Zo kan je dus ook na de lunch en voor het diner bij ons terecht, met keuze uit een andere, kleinere kaart. Je hoeft dus niet meer op je horloge te kijken of hopeloos te zoeken naar iets om te eten na 14.30 uur of voor 18.00 uur; wij staan voor je klaar”, spreken ze uit eigen ervaring. “Dan hoeven we eindelijk geen klanten meer te weigeren, die hun honger willen stillen of hun dorst willen lessen na een fikse strandwandeling of een middagje shoppen. Als brasserie-restaurant willen we toegankelijker zijn, met hopelijk ook een overdekt terras tegen de zomer”, duimt Stefaan.

Dezelfde keuken, andere sluitingsdagen

“Ik kan mijn klok zetten op sommige klanten”, is Winny hun vast cliënteel enorm dankbaar. “Dat we vanaf 1 maart op zondag en maandag zullen sluiten, in plaats van op woensdag en donderdag, zal voor hen dan ook even wennen zijn. Het is de coronacrisis die wat roet in het eten heeft gegooid. Werknemers hebben kunnen proeven van vrije zondagen en werken liever aan één stuk door dan in services coupés”, verklaart Stefaan hun nieuw concept. “Samen met mijn rechterhand, Nabil, blijven we wel trouw aan onze Belgische keuken, met mosselen en paling als specialiteit, en verrassen af en toe met nieuwe vis- en vleesgerechten. Onze tapas to share hebben we nu al op de kaart gezet en slaan aan.”

Gebeten door de horeca en elkaar

“We waren nog geen vijf maanden samen en openden al een horecazaak in Brugge”, lacht Winny. “Tot we dus zeven jaar geleden telefoon kregen dat er een restaurant over te nemen stond aan ’t zeetje. Na 35 jaar sloten Daniel en Diane op 28 februari 2017 hun deuren en op 2 maart deden wij ze al terug open”, glundert het aangespoelde koppel. “De Korre was een vaste waarde in Oostduinkerke en dat willen we in ere houden. We werken dag in dag uit samen, ook met onze zoon als jobstudent, en wonen dan nog eens boven het restaurant. Dat kan je enkel volhouden als het je passie is. En te horen krijgen dat iedereen hier zo graag komt, daar doen we het voor!”

Leopold II Laan 278, Oostduinkerke

0493 10 34 06 - reservatie@dekorre.be - www.dekorre.be

Nieuwe openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: van 12.00 uur tot 20.30 uur

Beperkte kaart tussen 14.30 uur en 18.00 uur

Sluitingsdagen: woensdag en donderdag

Vanaf 1 maart: zondag en maandag

Tekst: Isabeau Verbist - Foto’s: atelier 68
Ik wil ook m'n verhaal in De Zeeparel!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/voorjaarseditie-2024/de-korre-in-oostduinkerke-doopt-zich-om-tot-brasserie-restaurant

Misschien vind je deze artikels ook interessant.