Doorgaan naar content

“Tien dagen na mijn bevalling zat ik hier al terug”

Neerstranden in de mooiste cabines: Zeebrugge

Zelfs zonder zon maakt Julie Peelaers (35) een kleurrijk paradijsje van haar cabine. Ze werkt voor justitie, woont in centrum Brugge en beviel onlangs van haar tweede dochtertje. Rust kan ze dus wel gebruiken en dat vindt ze in haar ‘Kabientje’, in Zeebrugge. De twintig minuten-rit ontziet ze nooit, en blijkbaar ook niet de regen, wind en kou op onze shootdag. Ook haar zus Justine spoelt er geregeld aan, helemaal uit Antwerpen. Ze kunnen niet met en zonder elkaar, maar delen hun liefde voor alles wat mooi is: interieur, mode en de zee.

Het beste kerstcadeau ooit

“Wij wonen in een oudherenappartement in hartje Brugge, dus mijn ouders hebben ons als het ware een tuin cadeau gegeven. Een kerst om nooit te vergeten”, glundert Julie. “Ons eerste seizoen, de zomer van 2021, was ik hoogzwanger en tien dagen na de bevalling zat ik hier al terug, met ons dochtertje Joanne (2). Geboren in Brugge, maar nu al een meisje van de zee. Ik heb als kind zelf talloze zomers aan zee doorgebracht, bij mijn grootouders in Mariakerke, en ik hoop dat onze kinderen daar ook zo’n zalige herinneringen aan overhouden. Ik duim elk jaar om gezinnetjes als buren te hebben, maar je standplaats reserveren is nog erger dan de ticketverkoop van Tomorrowland.” 

Nieuwjaarsbrunch in mei

“Hier kan ik uitwaaien, tot rust komen, mezelf terug opladen en alles relativeren. Met de kindjes na het werk of in het weekend met vrienden of familie, het geeft mij een instant vakantiegevoel. We organiseren hier zelfs familie- en verjaardagsfeesten, tot wel zo’n 50 man. In onze kringen is bijna niemand van de kust, maar het is hier toch de zoete inval”, lacht the sweetest gastvrouw. “In juli en augustus gaan we elke donderdagavond naar de openluchtcinema, op nog geen vijf minuutjes hiervandaan, maar wat ik ooit hoop te doen is in de cabine overnachten en er wakker worden, met zicht op zee.”    

Overspoeld met servies

“Ik heb dan een cabine en dan nog sleur ik iedere keer van alles mee”, bloost Julie. “Het is dan ook een allegaartje geworden, waaronder veel van de kringloopwinkel. Zo ben ik stapelgek op vintage servies, heb ik deze stoeltjes laten herstofferen en sleur ik die XL-loungekussens met plezier naar buiten. Volgens mijn vriend moet ik wel dringend naar opruimgoeroe Marie Kondo bellen en ‘ontspullen’, maar het is toch leuker om ergens te zitten waar het esthetically pleasing is?”, geven we haar groot gelijk. “De schapjes en het droogrekje heeft onze papa trouwens in elkaar getimmerd. Hij komt hier dikwijls en is dan enorm preus op zijn uitvindingen. Onze redder in nood!”

Zeebrugge of all places

“Een strandhuisje in Cadzand of Breskens zou ik ook wel leuk vinden, maar ik vind een cabine net eigen aan de Belgische kust. En dat er weinig te beleven valt op de dijk van Zeebrugge, buiten enkele restaurantjes, is juist hetgeen wat mij zo aantrekt. Je vindt hier dan ook altijd parking, zelfs tot op de dijk. Ook leuk zijn de picknicktafels die we mogen gebruiken, maar eb of vloed: in Zeebrugge ligt de zee altijd ver. Onze dochtertjes snappen het concept gelukkig nog niet, maar van zodra de kerstboom opgeborgen is, vraagt Joanne al naar de cabine. Zo moeder, zo dochter”, straalt Julie.

Tekst: Isabeau Verbist - Foto’s: Carolle Servayge
Ik wil ook m'n verhaal in De Zeeparel!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/zomereditie-2024/neerstranden-in-de-mooiste-cabines-zeebrugge

Misschien vind je deze artikels ook interessant.