Doorgaan naar content

“Salade met makreel en halloumi”

Salade met makreel en halloumi

Salade met makreel en halloumi, een gerecht waar je je creativiteit volledig kan loslaten bij het dresseren. Ideaal voor deze kunsteditie dus! Het is een creatief, maar ook een zeer voedzaam gerecht. Makreel is namelijk een vette vissoort, bomvol omega 3. Omega 3-vetzuren spelen een belangrijke rol bij het behoud van een gezond hart en het bevorderen van een gezonde bloeddruk. Heb je twijfels of jij te veel of misschien niet de juiste vetten inneemt via je voeding? Ik help je met veel plezier!

Ingrediënten​ - 4 personen

✓ 250 gram gerookte makreel
✓ 200 gram halloumi
✓ 200 gram gemengde sla
✓ 200 gram prinsessenbonen
✓ 3 perziken
✓ 100 gram pesto
✓ 2 eetlepels olijfolie
✓ enkele blaadjes basilicum
✓ 40 gram pijnboompitten
✓ peper en zout

Bereidingswijze

1. Maak de boontjes schoon en blancheer ze 1 minuut in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Spoel de sla en zwier ze droog.

2. Verhit een grillpan op het vuur. Spoel de perziken, snij ze doormidden en verwijder de pitten. Snij ze nogmaals doormidden, zodat je mooie partjes krijgt. Snij de halloumi in plakjes.

3. Voeg wat olijfolie toe aan de hete grillpan. Gril de halloumi en de perziken langs beide kanten. Trek de makreel in stukjes.

4. Schik de sla en de boontjes op een groot bord. Verdeel er de halloumi, de perzik en de gerookte makreel over. Werk de salade verder af met de pijnboompitten, de pesto en de basilicum. Kruid met peper en zout.

Smakelijk!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/nazomereditie-2023/salade-met-makreel-en-halloumi

Misschien vind je deze artikels ook interessant.