Doorgaan naar content

“Watermeloen met feta”

Diëtiste Marthe Vandaele weet van (oven)wanten en schotelt je gezond én lekkere recepten voor

Hi! Ik ben Marthe Vandaele uit Veurne. Anderen beschrijven mij als een vrolijk, behulpzaam, kritisch en sociaal persoon met veel empathie. Kwaliteiten die zeker van pas komen bij een diëtiste. En nee, bij mij geen strenge schema’s en regels, wel praktische tips, inzichten en inspiratie, zoals dit gezond én lekker receptje. Hier tel jij, en niet de calorieën. Wil je eens proeven van Food to Fit? Altijd welkom!

Dit recept geeft je meteen een vakantiegevoel en is dan ook ideaal bij warm weer. De combinatie van watermeloen en kerstomaten zorgt voor een frisse toets, de feta (Griekse kaas) voor een goede verzadiging. Serveer het als hapje of lunch, met dan eventueel een cracker of boterham bij.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 350 gram watermeloen

  • 150 gram kerstomaten

  • ½  kleine rode ui

  • 10 blaadjes munt

  • 100 gram feta

  • 1 eetlepel olijfolie

  • peper

  • zout

Bereidingswijze

1. Snijd de watermeloen in blokjes van ca. 1x1 cm en doe ze in een grote schaal.

2. Was de kerstomaten en snijd in 4. Doe de kerstomaten in de schaal bij de watermeloen.

3. Snij de rode ui in flinterdunne halve ringen en voeg toe aan de andere ingrediënten.

4. Hak de munt grof en doe ze bij de rest van de salade.

5. Hussel alles door elkaar, samen met de olijfolie, en verkruimel de feta erover.

6. Breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk!

www.foodtofit.be

Tekst en foto: Marthe Vandaele
Ik wil ook m'n verhaal in De Zeeparel!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/zomereditie-2023/watermeloen-met-feta

Misschien vind je deze artikels ook interessant.