Kokkin Laura Crabbé weet van (oven)wanten en schotelt je gemakkelijke en lekkere recepten voor.
INGREDIËNTEN
voor 4 personen
• 1,5 kg kokkels
• 5 rode puntpaprika’s
• 2 eetlepels olijfolie
• 4 sjalotten, fijngesneden
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1 stuk gember (ongeveer 3 cm), fijngesneden
• Zout en peper naar smaak
• 200 ml witte wijn
• 300 ml kokosmelk
• 2 rode chilipepers, fijngesneden
• Verse koriander, fijngesneden
• 2 bundels pijpajuin, fijngesneden
• 4 eetlepels suiker
• Sap van 2 limoenen
• Zeste van 2 limoenen
• 500 g noedels
BEREIDINGSWIJZE
• Verwarm de oven voor op 300°C.
• Leg de rode puntpaprika’s op een bakplaat en plaats ze in de voorverwarmde oven.
• Rooster de paprika’s gedurende 30 minuten, of totdat de schil zwart begint te worden.
• Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen.
• Verwijder de zwarte schil, de zaadlijsten, en snijd ze in fijne stukken.
• Was de kokkels grondig in koud water om zand en onzuiverheden te verwijderen. Laat ze uitlekken.
• Zet een grote pot met water op het vuur voor de noedels en kook ze volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
• Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
• Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook en gember toe aan de pan. Bak ze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
• Voeg de kokkels toe aan de pan, zet het vuur hoog en breng op smaak met zout en peper.
• Blus de pan af met de witte wijn en laat deze inkoken tot de wijn bijna volledig is verdampt, ongeveer 5 minuten.
• Voeg de kokosmelk toe aan de pan en roer goed door.
• Voeg daarna de fijngehakte rode chili, geroosterde rode puntpaprika’s, koriander, pijpajuin, suiker, limoensap en limoenzeste toe.
• Laat alles zachtjes sudderen totdat de kokkels opengaan en de smaken goed zijn vermengd, ongeveer 5-7 minuten. Proef en zorg voor een goede balans tussen de romige kokosmelk, pittige chili en het frisse van de limoen.
• Schep eerst de noedels in je bord, gevolgd door de kokkels en jus.
• Garneer eventueel met extra koriander en een schijfje limoen.