Doorgaan naar content

“Weet je niet wat te eten vanavond?”

Kokkels op Thaise wijze

Kokkin Laura Crabbé weet van (oven)wanten en schotelt je gemakkelijke en lekkere recepten voor.

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

• 1,5 kg kokkels

• 5 rode puntpaprika’s

• 2 eetlepels olijfolie

• 4 sjalotten, fijngesneden

• 2 teentjes knoflook, fijngesneden

• 1 stuk gember (ongeveer 3 cm), fijngesneden

• Zout en peper naar smaak

• 200 ml witte wijn

• 300 ml kokosmelk

• 2 rode chilipepers, fijngesneden

• Verse koriander, fijngesneden

• 2 bundels pijpajuin, fijngesneden

• 4 eetlepels suiker

• Sap van 2 limoenen

• Zeste van 2 limoenen

• 500 g noedels

BEREIDINGSWIJZE

• Verwarm de oven voor op 300°C.

• Leg de rode puntpaprika’s op een bakplaat en plaats ze in de voorverwarmde oven.

• Rooster de paprika’s gedurende 30 minuten, of totdat de schil zwart begint te worden.

• Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen.

• Verwijder de zwarte schil, de zaadlijsten, en snijd ze in fijne stukken.

• Was de kokkels grondig in koud water om zand en onzuiverheden te verwijderen. Laat ze uitlekken.

• Zet een grote pot met water op het vuur voor de noedels en kook ze volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.

• Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

• Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook en gember toe aan de pan. Bak ze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.

• Voeg de kokkels toe aan de pan, zet het vuur hoog en breng op smaak met zout en peper.

• Blus de pan af met de witte wijn en laat deze inkoken tot de wijn bijna volledig is verdampt, ongeveer 5 minuten.

• Voeg de kokosmelk toe aan de pan en roer goed door.

• Voeg daarna de fijngehakte rode chili, geroosterde rode puntpaprika’s, koriander, pijpajuin, suiker, limoensap en limoenzeste toe.

• Laat alles zachtjes sudderen totdat de kokkels opengaan en de smaken goed zijn vermengd, ongeveer 5-7 minuten. Proef en zorg voor een goede balans tussen de romige kokosmelk, pittige chili en het frisse van de limoen.

• Schep eerst de noedels in je bord, gevolgd door de kokkels en jus.

• Garneer eventueel met extra koriander en een schijfje limoen.

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/najaarseditie-2024/kokkels-op-thaise-wijze

Misschien vind je deze artikels ook interessant.