Doorgaan naar content

“Ik heb een kleine kringloopwinkel-verslaving”

Lore en Nebo, the cool kids

Het enthousiasme van Lore Waelkens (28) en Nebo Schamp (28) waaide van Anzegem tot bij ons aan zee. Daar hebben ze elkaar 8 zomers geleden leren kennen, op de zeedijk van Nieuwpoort. Lore werkt als creative en content creator en Nebo is sous-chef bij Willem Hiele in Oudenburg. Dit creatieve en complementaire duo kocht drie jaar geleden hun huis en maakte er een kleurrijke thuis van. Zij voorziet de hipste borden voor zijn smaakvolle gerechten en is de handige harry van zijn ideeën. Hij vroeg haar recent ten huwelijk en zij zei volmondig ‘ja’. Hun restaurantreservaties en familiebezoekjes werden geannuleerd voor deze shoot, maar al zeggen we het zelf: het was het waard!

Lore Waelkens (28) en Nebo Schamp (28)

Roze badkamer en rode kasten

“We zijn gevallen voor de authentieke vloer, de boog in de eetkamer en de natuurlijke lichtinval”, verklaart het duo hun liefde voor het huis. “Voorlopig hebben we in de keuken enkel de koelkast en de kookplaat vervangen, maar we hopen ooit een nieuwe leefkeuken te plaatsen, waar er volop geleefd, gekookt en genoten kan worden”, begint Lore te watertanden. “Helaas moet ik Nebo - en zijn kookkunsten - tijdens de week missen, want dan woont hij in Oostende, dichter bij zijn werk. Het geeft mij wel de tijd om mijn eigen ding te doen en me bezig te houden met allerlei DIY-projectjes. Zo schilderde ik onze badkamer onlangs roze en enkele IKEA-kasten rood”, pronkt ze enthousiast. “Doordat we zoveel kleur gebruiken, ben ik soms bang dat ik het geheel ga verliezen. Om wat rust te brengen houden we onze muren bewust wit.”

De grootste Muller Van Severen-fan

“Onze groene Vitra-stoel en de hanglamp van Louis Poulssen hebben een plekje in mijn hart, maar de boekenkast van Tylco, onze eerste aankoop op maat van ons huis, is sowieso ons favoriete stuk. Of nee, misschien toch de groene lamp van Muller Van Severen”, lacht Lore. “Ik weet dat het cliché is, maar ik ben echt een fan girl. Stel je voor dat hun Wire C-kast hier ooit zou hangen”, droomt ze weg. “Voor de rest combineren we vooral tweedehandsspullen met oude meubels van op kot. Ik heb dan ook een kleine kringloopwinkelverslaving”, bekent Lore. “Omdat ik onmogelijk alles kan blijven kopen, richtte ik een Whatsappgroepje op met al mijn vrienden. Ik post daarin leuke items die ik vind in de winkel en zolang ik daar ben, kan ik alles voor hen meenemen. Ik weet de beste kringloopwinkels zijn, maar die hou ik liever voor mezelf”, gniffelt ze.

Kunst huren en serveren

“Het kunstwerk achter de zetel is er eentje van ‘Kunst in Huis’, een zalig concept. In hun online catalogus kan je kiezen uit duizenden werken en dat voor een maandelijks abonnement van €15”, doet Lore uit de doeken. “Kunstenares Lieselot Wille is hier trouwens ooit eens komen shooten met haar kunstwerken. Als bedanking kregen we een klein werk van haar, dat we natuurlijk met open armen hebben ontvangen”, glundert the lucky bastard. “Ook voor Nebo’s verjaardag gaf ik ooit een foto van fotografe Marie Wynants cadeau, een heerlijk stilleven van een geleefde eettafel. Ik hou echt van leuke hebbedingetjes. Vorige maand kocht ik nog een tas en een bord van de Zweedse ontwerper Gustaf Westman, een jonge, maar nu al iconische designer. Wat je ook in het bord legt, zelfs een simpele croque monsieur, alles ziet er instant veel beter uit.”

(Af)tellen naar de wishlist

“Er staat nog veel op onze verlanglijst”, gaat Nebo meteen van start. “Bovenaan de lijst staat er een nieuwe zetel. Die van ons is geen om lekker in weg te zakken en zeker als Ubi, onze Engelse Bulldog, er nog eens bij wil. We hebben ons oog laten vallen op een zetel van FEST, afgewerkt met de stoffen van Raf Simons. Onder die zetel willen we dan nog graag een gigantisch blauw tapijt van HK living. En ook de eettafel is aan vervanging toe. Onze oude beer pong-tafel van op kot verstoppen we nu vakkundig onder een tafelkleed. We weten dus waarvoor we sparen”, lachen ze naar elkaar. “Ons probleem is dat we naast interieur ook graag geld spenderen aan kleren, restaurantbezoekjes en reisjes. Maar je kan niet alles willen hé”, zucht Lore.

Hanglamp van Louis Poulssen

Styliste en personal shopper in spe

“Zelfs mijn verlovingsring, van de Antwerpse designster Fragille, barst van kleur. Nebo kent mij dus goed” straalt Lore. “We zijn sinds deze zomer verloofd en zouden graag volgende zomer trouwen. Onze ideeën en dromen krijgen steeds meer vorm, maar de tijd dringt en ons budget is niet supergroot. Vind dan maar een cateraar die aan de kookkunsten van Nebo kan tippen”, knipoogt ze naar hem. “Naast de uitwerking van onze trouw, droom ik ook er steeds meer van om als freelancer aan de slag te gaan. Zijprojecten waar ik mezelf volledig in kwijt kan en energie uithaal. Dat kan gaan van personal shopper naar styliste voor fotoshoots of events tot kleurrijk interieuradvies. Ik hou van de thrill van shoppen, van nieuwe trends en designers ontdekken, zowel op vlak van mode als interieur. Dat ik zot ben van alles wat mooi is, staat zelfs op mijn CV”, lacht ze. “Ben je trouwens fan van ons huisje, volg ons dan zeker op onze Instagrampagina: doorninetythree. Een uit de hand gelopen lockdown-projectje waar ik met hart en ziel mijn liefde voor interieur en kleur deel”, voegt ze er nog aan toe.

Tekst: Manou Pattyn - Beeld: Isabeau Verbist
Ik wil ook m'n verhaal in De Zeeparel!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/herfsteditie-2023/lore-en-nebo-the-cool-kids

Misschien vind je deze artikels ook interessant.