IngrediÃĢnten (voor 10 stuks)
Voor de muhammara dip
3 rode paprikaâs âĸ 100 g ongezouten walnoten âĸ 50 g tomatenpuree âĸ 1 tl gemalen komijn âĸ 1 tl paprikapoeder âĸ Âŧ tl chilivlokken âĸ ÂŊ limoen âĸ 2 lookteentjes âĸ 2 eetlepels olijfolie âĸ handvol granaatappelpitjes
Voor de kerstboompjes
8 tot 10 sneden geroosterd bruin brood âĸ 1 komkommer âĸ 10 feestelijke tandenstokers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprikaâs, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes en pel de teentjes look.
2. Doe de paprikareepjes samen met de look, olijfolie, komijn, paprikapoeder en chilivlokken in een ovenschaal. Plaats gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Rooster terwijl de walnoten in een pan.
4. Laat de paprikaâs afkoelen en doe ze in de blender samen met de tomatenpuree en de geroosterde noten. Maal alles fijn. Meng de granaatappelpitjes en het sap van een halve limoen door de muhammara en plaats opzij.
5. Rooster de boterhammen en steek er 20 rondjes uit met een rond uitsteekvormpje. Heb je er geen? Gebruik dan een dopje van een melkfles.
6. Beleg een rondje brood met de muhammara en bedek met een ander rondje om een sandwich te maken.
7. Gebruik een dunschiller om dunne plakjes komkommer te snijden en zo linten voor de kerstboom te maken. Vouw deze in een boomvorm en zet vast op de sandwich.
Recept gemaakt? Ik word gelukkig van jouw creatie te zien, dus tag zeker @foodtofit.be. Smakelijke feesten!