Ingrediënten voor 2 personen
1 ui • 1 teentje knoflook • 1½ courgette • 200 g spinazie • 1 bol light mozzarella • 1 blik tomatenblokjes • 2 kl Italiaanse kruiden • 250 g ricotta • 20 g pijnboompitten • 2 el olijfolie • peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Trek met een dunschiller lange linten van de courgettes (het zachte binnenste van de courgette heb je niet nodig). Hak de spinazie grof. Snij de mozzarella in kleine blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de grofgehakte spinazie aan, tot ze geslonken is. Schep uit de pan.
Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
Doe de ricotta in een kom en meng met de gestoofde spinazie, peper en zout.
Leg telkens 2 plakjes courgette op elkaar en bestrijk met een dun laagje van de ricottavulling en rol op.
Neem een ovenschaal en schep er de tomatensaus in. Zet de courgetterolletjes rechtop in de schaal. Verdeel de blokjes mozzarella en pijnboompitten over de ovenschaal. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: gebruik het ongebruikte deel van de courgette om er soep mee te maken.
Smakelijk!
Een receptje van foodtofit.be