Hallo! Ik ben Marthe Vandaele, een gepassioneerde diëtiste en diabeteseducator. Als je denkt dat gezonde voeding gelijk staat aan calorieën tellen, dan ben je bij mij aan het foute adres. Mensen op weg helpen naar een gezonde levensstijl is iets waar ik dagelijks voldoening uithaal.
Ik hou van de Mexicaanse keuken en daarom laat ik jullie in deze editie kennis maken met één van mijn favorieten. Echiladas is een ovengerecht: wraps gevuld met groenten, kip of gehakt en heerlijke kruiden.
Zoals je op de foto kan zien gebruikte ik groentenwraps. Heb je hiermee je portie groenten voor die dag dan binnen? Nee, maar het kan wel al een aandeel zijn. Het is leuk om wat kleur op tafel te brengen en kan zeker ook hulpvol zijn voor kinderen met een groentenfobie, want deze wraps bevatten 35-45% groenten. De volkoren variant bevat zo goed als evenveel vezels en zijn dus even verzadigend. Beide zijn dus zeker een goede keuze!
WIST JE DAT?
Je je mexicaanse kruidenmix ook zelf kan maken?
Ik maak deze als volgt: 2 el chilipoeder, 1 el komijnpoeder, 1 el gerookt paprikapoeder, 2 tl gedroogde koriander, 1 el knoflookpoeder, 1 el gedroogde orgeano, 2 tl uienpoeder, 1 el zout, 2 tl kurkuma, 1 tl (cayenne)peper. Bewaarin een luchtdicht doosje of bokaal. Een dankbare kruidenmix die je in de toekomst nog in tal van gerechten zal kunnen gebruiken.
Geen tijd? Geen paniek! Je kan dit uiteraard ook kant-en klaar kopen.
Recept gemaakt? Tag @foodtofit.be op Instagram of Facebook! Ik ben benieuwd om jouw creatie te zien.
Ingrediënten (voor 4 enchiladas)
1 ui
1 teentje knoflook
500 g kippengehakt of kip
400 g tomatenblokjes
2 gekleurde paprika's
200 g mais
4 groenten of volkorenwraps
100 g geraspte kaas
1 hand verse koriander
1 el mexicaanse kruiden
Peper
Zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en pers de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne blokjes.
Verhit wat olie in een pan en bak de ui en de knoflook glazig.
Voeg de kip of het gehakt toe en bak deze bruin.
Laat de maïs uitlekken.
Voeg de de paprika, maïs, tomatenblokjes, het paprikapoeder, mexicaanse kruiden en de komijn samen met een flinke snuf peper en zout aan de kip of gehakt toe. Meng goed door elkaar, zet het vuur laag en laat ongeveer tien minuten pruttelen.
Neem 1 wrap en schep hiervan ongeveer 2 tot 3 eetlepels van het mengsel op. Rol op en leg in de ovenschaal. Herhaal dit voor de andere wraps en leg deze naast elkaar in een ovenschaal.
Nog wat overschot van het mengsel? Verdeel dit dan bovenop de wraps en bestrooi met de kaas.
Bak de enchiladas in 15 minuten goudbruin in de oven. Hak terwijl de koriander grof.
Haal de ovenschotel uit de oven en serveer met de koriander.
Smakelijk!