Draai dat mooie bord om en het is hoogstwaarschijnlijk van het Belgische merk Serax én een ontwerp van Marie Michielssen, al meer dan 20 jaar hun in-house designer. We waren dan ook benieuwd hoe de vork aan de steel zit ten huize Michielssen rond kerst en nieuw. Ze is de koningin van het servies, maar is ze ook een keukenprinses? Let’s find out!
Kerst vier ik: Aan een heel lange en gezellige tafel, vol familie.
Oudjaar vier ik: Met vrienden, want onze kinderen gaan er ondertussen ook op uit.
Het huis versier ik: Met strikken aan de deur, een adventskrans op de salontafel, lichtjes, veel kaarsen en een kerststal.
De kerstboom: Hoe groter, hoe liever! Traditiegetrouw decoreer ik ze altijd samen met mijn partner Alex.
De tafel dek ik: Sowieso met een mix and match van onze collecties, waaronder stukken van mijn eigen lijn ‘La Mère’. Alex en ik zetten alles op tafel en het eten doorgeven aan elkaar, op die verschillende borden, maakt het extra gezellig. Ook staan er veel kaarsen op tafel en zoek ik steeds naar mooie servetten, die bij het tafellaken passen.
Op het menu: Staan kleine videekes en een door Axel bereidde kalkoen met verse kroketjes. Best klassiek dus!
Ik kook: Minder graag dan ik eet. Maar als ik eten klaarmaak, dan zijn het vaak mediterrane recepten, met veel groenten en kruiden.
In de zetel kruip ik met: Thee die ik drink uit de hoge Surface glazen van onze lijn met Sergio Herman. Gezellig om vast te houden tijdens de koude dagen.
Op mijn verlanglijstje: Staat mijn favoriete parfum, elk jaar opnieuw.
Ik wens mezelf: Nog verder te ontwikkelen als designer.
Ik wens jullie lezers: Een gezonde geest toe, want dat zorgt voor een gezond lichaam. Dat is jaar in jaar uit mijn voornemen.