We worden rijkelijk ontvangen in Varsenare bij Aline Mehuys (26) en haar vriend Brecht De Baets (26). Glazen worden gevuld met verse appelsap en citroenbasilicum, hongerige magen gestild met verse wafeltjes, tafels gedekt met prachtige bloemen van Boer Olivier en kasten opengetrokken, boordevol ledverlichting. Met hoge verwachtingen - die natuurlijk volledig ingelost zijn - gingen we een kijkje nemen in het appartement van deze handige harry’s. Aline is medevennoot en verantwoordelijke van RR Nieuwpoort, Brecht staat in voor zowel technical support als Research & Development bij De Maatwerker in Knokke. We serveren jullie graag hun staaltje puur vakmanschap!
Onverwachts gekocht
“We gingen eigenlijk het appartement hiernaast huren, maar toevallig zagen we dat dit te koop stond. Door de torenhoge huurprijs hebben we niet lang getwijfeld en kochten we dus heel onverwachts dit pareltje”, begint Brecht. “We zijn er meteen ingevlogen en hebben bijna alles zelf gedaan”, vertelt Aline verder. “Door mijn job bij RR kom ik dagelijks in aanraking met verschillende topontwerpers. Ik hou van grote namen zoals Le Corbusier, Eames en Poul Kjaerholm, maar momenteel loopt mijn hart helemaal over voor het werk van Pierre Augustin Rose of Draga & Aurel.”
Teamwork makes the dream work
“Als kind vond ik het geweldig om mijn kamer constant her in te richten”, blikt Aline terug. “En die interesse is alleen maar toegenomen, zeker tijdens mijn opleiding interieurarchitectuur. We leerden er de verhalen kennen achter de stukken en de ontwerpers en dat intrigeerde me enorm. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik mijn passie kan delen met mijn vriend. Mijn ideeën werkt hij ook telkens perfect uit. Een match made in heaven dus”, glimlacht ze. “Zelfs op restaurant halen we soms een blaadje boven en schetsen we al ons volgende project. Zo willen we graag nog de chauffages omkaderen en hoofdborden maken in de slaapkamers”, licht Brecht toe. “Het was ook goed dat jullie langskwamen. Zo hebben we gisterenavond nog snel de keuken betegeld. Die tegels lagen al een maand in de garage”, lachen ze. “Aline heeft zelfs voor de eerste keer de ramen gewassen. We zien de zon weer”, plaagt Brecht haar.
Selfmade en limited editions
“Dé blikvanger in ons interieur is voor mij het gestreept tapijt. Het maakt de ruimte echt af. Ik heb het ook volledig zelf ontworpen. Zo heb ik de kleuren afgestemd op de stoelen en de afmeting uitgelijnd op de ramen”, toont Aline trots. “Het lampje in de hoek is ook wel één van mijn favorieten. Het was mijn eerste designstuk, een limited edition Louis Poulsen-lamp”, pronkt ze. “Ik ben misschien wel het meest trots op wat we zelf gedaan hebben, zoals het schrijnwerk”, geeft Brecht terecht toe. “We mogen ook van geluk spreken dat we krak dezelfde stijl hebben. En over stijl gesproken, die hebben we even moeten Googlen. Blijkbaar is die van ons ‘organisch-modern’. We gebruiken veel rondingen, natuurlijk materialen en aardse tinten, waardoor alles wel een zen-uitstraling heeft.”
Passie voor in- en exterieur
“Op mijn verlanglijstje staat de Paperknife van Miyazaki, ontworpen door Kai Kristiansen, een zetel in notelaar met camelkleurig leer. Terwijl Brecht dan weer droomt van een tuin, denk ik?”, gokt ze juist. “Ik ben een grote plantenfanaat en ons minimoestuintje op het terras wordt wel wat klein. Ik kweek alles organisch en heb onlangs ook mijn landbouwdiploma afgelegd, puur uit interesse”, verrast Brecht ons. “Mijn broer Olivier en mijn zus Félicie runnen Boer Olivier, dus zo kan hij altijd meepraten op familiefeesten”, knipoogt Aline nog. “Naast de moestuin was de keuken dus ook enorm belangrijk. We koken alle twee graag, vaak en altijd wel gezond, met verse producten.”
Stoelen voor het leven
“De duurste stukken waren onze eetkamerstoelen. De Møller chair 77 en 57 in notelaar met naturel koord. Het is de investering waard, want stoelen gaan levenslang mee en we vinden het belangrijk om lang en aangenaam te kunnen tafelen. De kost van de stoelen compenseerden we dan weer door alles van maatwerk zelf te doen. Dus een big shout-out naar De Maatwerker, dat we hun atelier mochten gebruiken. Mochten we alles uitbesteed hebben, zou dit onmogelijk in het budget gepast hebben. Ook het wastafeltje in het toilet hebben we zelf gemaakt, met Marokkaanse tegeltjes die we bij vrienden aankochten. Je kan heel wat geld uitsparen door zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo maak ik ook zelf kunstwerken. Ik ben nog bezig met een groter werk om in de living op te hangen”, maakt de creabea ons nu al benieuwd.