Doorgaan naar content

“Marketplace is de enige reden waarom ik Facebook nog niet verwijderd heb”

Leonie, Marketplace master

Leonie Willems (27) werkt bij PR-bureau Ovide en haar vriend Leendert Coene (26) in sales en consultancy. En knap werk, dat leverden ze ook in hun magazinewaardig appartement. “Eigenlijk doe ik maar wat in mijn interieur. En ook Leendert laat mij doen”, lacht Leonie. “Ik vertrouw haar volledig. Gelukkig weet ze altijd alles goedkoper te vinden”, knipoogt hij. “We zullen niet snel een nieuwbouwwoning kopen. We vinden het leuk om projectjes te hebben en klusjes te klaren”, zegt bijna niemand, behalve dit kleurrijk koppel uit Antwerpen. “Er gaat niets boven een oud herenhuis met authentieke houten vloeren en marmeren schouwen. Instant een meerwaarde voor je interieur.”

Leonie Willems

Kattenkrabbels op haar Ligne Roset

“Ons wijnrek en de oranje barstoelen die mijn schoonmama op de kop heeft getikt op Marketplace vind ik het leukst”, scoort Leendert punten bij zijn schoonfamilie. “Al liggen in het wijnrekje vooral flessen met een mooi etiket en niet alleen omdat ze lekker zijn”, verklapt Leonie. “Het is ook een van de weinige zaken die we nieuw gekocht hebben, want bijna alles is tweedehands. Het algoritme van Facebook Marketplace is dan ook al volledig aangepast naar mijn smaak. Het is trouwens de enige reden waarom ik Facebook nog niet verwijderd heb”, vertelt ze eerlijk. “Mijn favoriete stuk is onze zetel van Ligne Roset, echt één van onze beste vintage finds. Jammer genoeg is deze ook de favoriet van onze twee katjes”, zucht Leonie al lachend.

Doordachte kopers

“Wij zijn allesbehalve impulsieve kopers. Ik ben dingen vaak snel beu, dus wil ik 100% zeker zijn dat ik het stuk wel écht wil”, verduidelijkt Leonie. “Ik probeer ook alles zo goedkoop mogelijk op de kop te tikken. Zo had ik het schilderij in de slaapkamer al een tijdje gespot bij Christiaensen & Christiaensen, een vintagewinkel in Antwerpen. Het kostte €650, dus niet iets dat je zomaar in je zakken hebt zitten. Maar het schilderij bleef maandenlang door mijn hoofd spoken. Op een random donderdag passeerde ik nog eens en zag ik dat het gesoldeerd was. Het was meant to be en nu hangt het in onze slaapkamer.”

Schilderij Christiaensen & Christiaensen en groene Chili Chair van Paul Falkenberg

Kusjes en klusjes

“We wonen hier ondertussen twee jaar en ik heb nu nog maar het gevoel dat de living af is”, vertelt Leonie verder. “De inkomhal, slaapkamer en nachthal moeten we nog finetunen, maar ik vind het eigenlijk wel leuk dat er daar jaren overgaan. Mijn oog moet vallen op unieke stukken en ik wil gaandeweg dingen kunnen aanpassen. Wij zijn geen koppel die alles in één keer inrichten”, beschrijft ze nog. “Het enige minpunt aan ons appartement, is dat we geen terrasje hebben. Ik zou het zalig vinden om even buiten te kunnen zonder mensen te zien en vooral zonder geld te spenderen”, lacht ze.

Binnenkijken bij de Nederlanders

“Om inspiratie op te doen kijk ik vooral graag, en vaak, binnen bij anderen”, moet Leonie bekennen. “Vooral in Nederland, daar sluiten mensen precies nooit hun gordijnen en kan je schaamteloos binnenkijken. I love it! Op Instagram en Pinterest vind ik ook altijd leuke ideetjes en het interieurboek ‘The Complete Book of Colourful Interiors’ heeft ons het plafond in de bureau roze doen schilderen. De opleiding interieurstyliste die ik van mijn ouders en Leendert cadeau heb gekregen komt natuurlijk ook van pas, maar evengoed het slenteren in de Kloosterstraat in Antwerpen of op de Brussels Design Market. Al zal ik daar minder snel iets kopen. Eenmaal thuis begin ik fanatiek te scrollen in de hoop bepaalde stukken online goedkoper terug te vinden”, bloost ze.

Kilometerslange wishlist

“De lamp in de living is dé blikvanger, maar het grappige is dat we die nooit aansteken. Ik weet zelfs niet eens waar de lichtknop zit”, lacht Leonie. “Ik zou graag nog onze oude grijze zetel vervangen door een exemplaar van Ligne Roset. Het model Plumy is nu mijn favoriet, of eentje van Cassina, zoals de Maralunga of Le Bambola. Jammer genoeg zijn die allemaal enorm prijzig, dus ik hoop ooit een koopje te doen”, kruist ze nu al haar vingers. “Leonie, nog zo’n lage zetel en onze grootouders kunnen al helemaal niet meer op bezoek komen”, onderbreekt Leendert ons. “En nu we toch bezig zijn”, negeert ze hem, “die schelpachtige lamp van Verner Panton zou de finishing touch zijn in onze slaapkamer. Al focus ik me niet per se op de designers. Ik ken er eigenlijk niet zo heel veel van. Ik weet vooral of ik het wel of niet mooi vind.”

Gestoeld op geduld

“Wanneer mensen mijn Instagram zien of als ze hier binnenkomen, denken ze vaak dat alles bakken geld gekost heeft. Allesbehalve dus! Onze Ligne Roset is het duurste wat we gekocht hebben, voor €800. Een enorm koopje, want online vind ik die nooit onder de €2.000 terug. Of is dat girls math? Het meest gehecht ben ik misschien wel aan de groene Chili Chair van Paul Falkenberg in onze slaapkamer. Dat is het allereerste designstuk dat ik gescoord heb. Een tof interieur hoeft dus zeker niet duur te zijn. Het is een kwestie van goed rondkijken en geduld hebben”, geeft deze vintage lover nog mee.

Tekst: Manou Pattyn - Beeld: Carolle Servayge
Ik wil ook m'n verhaal in De Zeeparel!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/herfsteditie-2023/leonie-marketplace-master

Misschien vind je deze artikels ook interessant.