Tijdens zijn wekelijkse rit van thuishaven Gent naar geboortestad Oostende spraken we met Seppe Herreman (26) – alias Red Sebastian, onze flamboyante inzending voor het Eurovisiesongfestival in Bazel. De thermometer haalde voor het eerst dit jaar 30 graden, maar wij smolten vooral door zijn herinneringen aan de cabine, drang naar familie en zwak voor lekker eten.
Met Mama en Manu
Seppe noemt zichzelf een kind van de zee, en dat verraadt zelfs zijn artiestennaam. Die verwijst niet naar de felrode blikken dozen op het Zeeheldenplein van Oostende, maar wel naar de zingende krab uit De Kleine Zeemeermin. “Mijn jeugd? Die ruikt naar zout, zonnecrème en barbecue op het strand. Op zonnige dagen trokken mama en ik steevast naar Strandpost 2 in het rustigere Bredene, waar we een cabine deelden met de mama van Manu Van Acker. Die herinneringen koester ik nog altijd.” Ook nu blijft Oostende een ankerpunt in zijn leven. “Ondanks mijn drukke agenda probeer ik nog wekelijks naar de kust te gaan, vooral om mijn familie te bezoeken.”
Ouderlijk huis boven zeemanskroeg
Zoals zoveel West-Vlamingen bleef Seppe na zijn studententijd plakken in Gent. “Ik zong toen op bruiloften en bedrijfsfeesten in heel België, dus dat was de ideale uitvalsbasis.” Maar toch blijft hij dus aangetrokken tot de Koningin der Badsteden. Zijn vaste stops? “Een brunch bij De Grote Post, een avondje nostalgie bij De Zeegeuzen en de beste garnaalkroketten bij Brasserie Le Bassin – waar ik trouwens nu naartoe ga”, doet hij ons watertanden. Voor zijn oude dag keert Seppe sowieso terug. “Het liefst met Manu, terug aan de cabine.” Want rust? Die vindt hij vooral aan zee. “Het klinkt misschien saai, maar mijn favoriete plek? Gewoon thuis, bij mijn (groot)ouders.”
Frigobox of bediening: Met watermeloen, aardappelsalade, barbecuevlees én frozen strawberry daiquiri’s.
Zonneklopper of waterrat: Als kind was ik geobsedeerd door zeemeerminnen. Ik speelde ze vaak na in het water.
Zonsopgang of zonsondergang: Aperotijd!
IJsje of warme wafel: Liefst een sorbet- of waterijsje. Maar op een vanille- of bananenmilkshake van Gelato Maxzim mag je me ook altijd trakteren.
Oesters of garnaalkroketten: All the way, met sjalotjes, tabasco, citroen, peper, zout en champagne – erbij én erin.
Dijk, strand of zee: Op het gemak, met vrienden.
Petanquen of paletten: Petanquen is voor later. Ik voel mij daar nu nog te actief voor. (lacht)
Strandwandeling of beachbar: Met een cocktail in de hand en mijn nieuwste single Slay op de achtergrond. (knipoogt) Meer moet dat niet zijn.
Go-to-strandoutfit: Tank top, zwemshort en een paar Birkenstocks.
Deze zomer zie je Red Sebastian live aan het werk op de Paulusfeesten en het Bootsea Festival in Oostende.