Met de mossel in het oor en het water in de mond
Eigenlijk onvoorstelbaar dat we nog nooit eerder een foodeditie uitbrachten. Terwijl eten zó'n vanzelfsprekend onderdeel van ons leven is. Het verbindt, het verrast, het doet genieten. Voor Manou betekent dat ook zelf koken, voor Isabeau vooral proeven.
En nu we opnieuw buiten kunnen tafelen, trokken we naar het favoriete terras van enkele bekende gezichten met een ongezouten mening. Acteur Dries Vanhegen kreeg er pintjes getrakteerd, wielerjournaliste Ine Beyen werd er continu begroet, stylist Tom Eerebout vond er de rust en onderneemster Barbara De Beir petanquete – en tankte – vrolijk bij. Met haar neus, ogen en oren voor smaak siert zij en haar iconisch kapsel dan ook onze cover, met de heerlijke mosseloorbel van Wouters & Hendrix, geïnspireerd op de mosselpot van kunstenaar Marcel Broodthaers. Een voorproefje van al het lekkers binnenin.
Want nog op het menu? Eetbaar erfgoed. Onze kust biedt namelijk meer dan zon, zee en zand: ook culinaire parels waar zelfs locals hun tanden in zetten. En omdat je van al dat leesvoer honger zal krijgen, verzamelden we ook de beste foodiehotspots. Genoeg inspiratie om je hele zomer – van ontbijt tot digestief – vol te boeken.
Al aan het watertanden? Geniet van onze allereerste foodspecial, met liefde geserveerd.
Zilte groetjes,
Manou Pattyn en Isabeau Verbist