Doorgaan naar content

“Voorjaarseditie 2024”

Tijdloosheid

In tijden van chaos grijpen we terug naar de klassiekers. Naar alles wat tijdloos, eeuwig of vertrouwd is.

Maar wat is dat juist, tijdloosheid? Voor ons is dat onthaasten, met dingen die we nooit beu geraken, zoals die wederkerende golf van geluk telkens we de zee zien.

Ook krachtige foto’s, muziek, lederen handtassen en goeie lingerie is voor ons synoniem aan tijdloos. In dit nummer mochten we dan ook kijken door de lens van fotografe Lieve Blancquaert, dragen we de duurzame handtassenontwerpster Lies Mertens nog meer op handen en hebben we het met Creative Manager Mai Judeh over de rode, eindeloze draad van Marie Jo en PrimaDonna. Ook leren we onze eerste ‘Bekende Zeeparel’ beter kennen, een verankerde local die we overspoelen met zinvolle - en ook iets minder zinvolle - vragen.

Maar wat we vandaag ook opmerken, is dat de slagzin “in mijnen tijd hé”, verleden tijd is. Oma’s en opa’s, het is nog jullie tijd. We dragen jullie blazers, ploffen neer in jullie designstoelen en koken volgens jullie keuken. Ook op modecampagnes pronken opvallend meer ouderen. Het werd tijd: op schoonheid staat geen leeftijd meer. Op genieten trouwens ook niet. Laat die rimpels je niet plooien. Je bent nooit te oud, voor niets. Fifty shades of grey it is. Hier een ode, aan ouder.