Doorgaan naar content

“6 x feestelijke take-away”

Adresjes om mee uit te pakken

LORRE by cultuurcafé

Mag het iets minder klassiek zijn of heb je enkele veggies aan tafel? LORRE by cultuurcafé biedt een verrassend feestmenu én een rijkelijk gevulde toonbank, vlak bij het Oostendse Leopoldpark. In hun gerechten stelen seizoensgebonden groenten, verse Noordzeevis en lokaal vlees de show. Denk crispy gyoza als apero, maar wees gerust: geen kerst zonder kroketten. In hun afhaalmenu vind je drie (!) soorten: met zeewier, op z’n Thais of met Oostendse garnalen. Geen zicht op zee tijdens oud en nieuw? Dan is er nog hun vestiging op de Gentse Kouter. Belangrijk: afhalen kan op 24 en 31 december tussen 11.00 en 15.00 uur. Op 25 december en 1 januari genieten ze zelf van lekker eten.

Wittenonnenstraat 63, Oostende Kouter 159, Gent cultuurcafedegrotepost.be/lorre

Laeremans Wijnen

Feestmenu: check. Tafelsetting: check. Het enige wat nog ontbreekt, zijn de beste wijnen en bubbels. Zoek het niet te ver en ga naar Laeremans Wijnen. In hun winkel in Veurne wijzen vader Emiel en zoon Sam je de weg naar de ideale fles. Dat ze gerijpte kenners zijn, zie je aan hun enthousiasme, respect voor traditie en het uitgebreide aanbod. Met hun topselectie uit Italië, Frankrijk en Spanje helpen ze je de perfecte wijn(en) te vinden voor jouw feestmenu. Liever bubbels? Dan tipt het duo je sprankelende wijnen en champagnes om mee te klinken. Hier vertrek je trouwens niet alleen met een kistje, maar ook met tips en anekdotes. Klaar om je gasten extra te imponeren? Santé!

Ondernemingenstraat 25, Veurne
058 31 21 44
laeremans-wijnen.be

Vispaleis

Het allerbeste van ‘t zeetje? Dat vind je bij het Vispaleis. Al drie generaties lang serveert het team dagverse vis in Oostende en sinds 2021 ook in Bredene - met veel parking én een tramhalte voor de deur. Wedden dat ze je met hun service en kwaliteit meteen aan de haak slaan? Van zes verschillende oesters, meerdere vissoepjes en royale schotels tot kreeft op diverse wijzen: geloof ons, deze boot wil je niet missen. Tip van de redactie: ga voor de nostalgische Grand-Mère-visschotel en laat je verse vis fileren, want zo vink je meteen iets af van je drukke to-dolijst. Bestel je menu via mail of ga naar de winkel om zeker te zijn van een spetterend etentje.

Kapelstraat 115, Bredene
Alfons Pieterslaan 30, Oostende
vispaleis-oostende.be

Mestdagh Artisan

Nog op zoek naar feestelijke aperohapjes, krokante kroketjes of een échte ambachtelijke ijsbuche? Bij Mestdagh Artisan in Veurne zit je helemaal goed. Al meer dan 45 jaar maken hun patissiers en koks met veel liefde de lekkerste artisanale producten. Dé topper? Hun garnaalkroket, boordevol grijze garnalen (40%!) en een zelfgetrokken garnalenbouillon, heerlijk om de feesttafel mee te starten. En voor het zoete einde zijn er hun ijsbuches, jaar na jaar verkozen tot de beste van België. Ook hun goede voornemens houden ze dag in dag uit vol: kwaliteit, authenticiteit en vakmanschap. Rep je naar hun bedrijfswinkel en laat je verrassen door het aanbod én de mensen die het met passie maken.

Koksijdestraat 17a, Veurne
058 28 00 90
mestdagh-artisan.be

Au Saumon d’Or

Een vaste waarde op vele feesttafels in Koksijde en omstreken? Dat zijn de afhaalgerechten van Sarah Lambersy. Haar familiebedrijf Au Saumon d’Or is zoveel meer dan een visspeciaalzaak. Of wij onze vingers aflikken bij het zien van hun feestmenu? Wees maar zeker: een fondue met sint-jakobsnoten, biozalm, verse Noordzeevis, een Saumon d’Or-schotel met huisgerookte Schotse zalm, garnalenbisque, kreeftenravioli, langoustines en fruits de mer met geopende oesters. Loop het water je al in de mond? Bel of ga om je keuze door te geven. Goed om te weten: enkel op 1 januari is Au Saumon d’Or gesloten en geniet het team zelf van vis en rust. Tip: voor lastminutebeslissers is er een automatenshop.

Zeelaan 261, Koksijde
058 52 40 92
saumondor.be

Haut Restaurant

Wil je torenhoge verwachtingen inlossen bij je gasten? Dat kan dankzij Haut Restaurant, gelegen in de SKY Towers in Oostende. Chef Dimitri Proost en zijn team bedachten een exclusief afhaalmenu waarmee je elke gast én jezelf verwent. Dankzij hun stijlvolle box mét handleiding tover je moeiteloos een echte restaurantervaring op tafel. Kies uit een menu met noordzeekrab, kreeftenbisque en fazant met veenbessen of een vegetarische optie met ceviche van gele biet, velouté met grondwitloof, knolselder en kroketten. Chocolade, sinaas en hazelnoot sluiten beide hemels af. Pure gastronomie, bij jou thuis? Bestel online en haal af op 24 en 31 december in The Ostendian, een hotel om de hoek.

Leopold III-laan 2, Oostende
059 46 84 00
hautrestaurant.be/takeaway

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/eindejaarseditie-2025/6-x-feestelijke-take-away

Misschien vind je deze artikels ook interessant.