Doorgaan naar content

“Together we do better”

Generation WOW en hun businessconferentie uit de duizend (vrouwen)

Aan alle ondernemende vrouwen: omcirkel maandag 10 juni in jullie agenda, want dan kan je je opnieuw laten omringen door 999 gelijkgezinden. Generation WOW, de Belgische community voor vrouwen in business, houdt dan haar jaarlijkse conferentie, dit jaar in het Concertgebouw van Brugge. Je komt er voor business, lifestyle, network and experience, en dat alles in een Better Together-jasje. Na Esther Perel en Bobbi Brown haalde oprichtersduo Angelique Foré en Barbara De Beir opnieuw alles uit de kast, met niemand minder dan Randi Zuckerberg als headliner. Leading lady in tech, aan de wieg bij Facebook, bekend in Silicon Valley en ochja, zus van. Wij zijn alvast weer van de partij, maar als we één puntje van kritiek mogen geven? Barbara, Angelique, Alice, Marie en Thalisa - wie dit alles mogelijk maken - jullie mogen ook zelf eens in the spotlight staan. Bij deze!

Team Generation Wow

‘Better Together’ als kapstok

“Wanneer we samenkomen kunnen we kennis delen, projecten realiseren en communities waarmaken. Kortom: bergen verzetten. En dat kunnen we bijna letterlijk nemen bij onze eerste topspreker: Julie Brown, Founding Partner en Managing Director van poolexpedities, waaronder die van de tv-serie ‘De Expeditie: Groenland’”, maakt Angelique ons al warm. “Ook schrijver Ish Ait Hamou komt langs op ons podium. Als voormalig danser en choreograaf beweegt hij zich nu vooral maatschappelijk, met de kracht van verhalen. Marketinggoeroe Carole Lamarque vertelt je dan weer welke collabs, influencers en creators de redding of ondergang kunnen zijn van je bedrijf. Maar dat is nog niet alles…”

Ontmoet Randi Zuckerberg offline

“Hoe mens en technologie kunnen samenwerken is misschien wel dé vraag van vandaag”, vult Barbara aan. “Hoe stel je je grenzen op, als carrièrevrouw maar ook als moeder? Hoe kan je inspelen op het veranderende consumentengedrag? En vooral: waar gaan we naartoe met AI? Randi Zuckerberg to the rescue. Ze vult namelijk nog meer schoenen dan enkel ‘de zus van’. Zo was ze jarenlang Marketing Director van Facebook, is ze baas van haar eigen contentbedrijf, bestsellerauteur, Emmy-genomineerde, investeerder en spreekbuis voor vrouwelijke ondernemers. Ze was dan ook meteen enthousiast om de oversteek te maken. Randi geeft ons een kijk in haar leven en kennis, voor het eerst op een podium in België.”

Angelique Foré

Al dat (zang)talent

“Met Generation WOW zijn we natuurlijk ook zelf enkele collabs aangegaan. Zo creëerden we samen met Clio Goldbrenner een unieke tas voor KickCancer en geeft kunstenares Stien Bekaert een mini-expo én een van haar werken weg. Tijdens de pauzes kan je onze lifestylepartners leren kennen en polst onze goeie vriendin Emely Christiaens, bekend van het tv-programma ‘Stukken van mensen’, naar jullie bevindingen, met haar zelfrelativerende flair. We moeten onszelf niet altijd serieus nemen”, knipoogt Angelique. “Het muzikaal intermezzo wordt dit jaar verzorgd door ‘Allez, Chantez!’, waar iedereen kan - nee, zal - aan meedoen. Want wat samen zingen vrijmaakt, is onbeschrijfelijk. Zeker in het Concertgebouw in Brugge, akoestisch gezien één van de beste zalen in Europa.”

Netwerken in stijl

“Offline samenkomen blijft belangrijk, maar het was wel mooi om te zien hoe al die vrouwen vorig jaar meteen hun Whatsapp of Instagram uitwisselden na het netwerkmoment. Dat verbindingsmoment zal nu nog efficiënter verlopen dankzij onze gloednieuwe netwerk-app”, toont Angelique trots. “Eentje van lokale makelij trouwens, door het Brugse softwarebedrijf ‘Bits of Love’. Voorlopig is de app enkel beschikbaar voor wie komt naar de conferentie, maar we zien hier nog meer mogelijkheden mee. Een mooi voorbeeld van hoe mens en technologie better together kan zijn.”

Barbara De Beir

Mijn favoriete modeontwerper is:

Angelique: De Belg Pieter Mulier. Hij was de rechterhand van Raf Simons, maar is nu Creative Director van modehuis Alaïa. Hoe hij terugkeert naar hun DNA, alles uitpuurt en nóg vrouwelijker maakt, is ongelofelijk. Nu nog betaalbaar maken. Kan er geen Alaïa Weekend komen zoals bij Max Mara?

Barbara: Nele Van Doorslaer van Collectors Club. Ondanks de niet-evidente tijden gaat ze er altijd vollenbak voor, met heel veel passie, ambitie en positiviteit, en dat bewonderen wij enorm.

Mijn lucky underwear (of kledingstuk) is:

Barbara: Een blazer. Zo zou ik bijvoorbeeld nooit een gilet aandoen. Mijn outfit hangt trouwens enorm af van mijn mood, of omgekeerd. Bij gelegenheden hou ik er wel van op mij op te kleden en all the way te gaan. Dan toon je ook dat je er moeite en tijd hebt ingestoken, als bedanking voor de uitnodiging.

Angelique: Dat is de ‘mooimaker’ in Barbara, en daar hou ik enorm van. Ikzelf heb niets specifieks, maar ik heb wel stuks die al 20 jaar in mijn kast hangen. Ik draag zorg voor mijn kleren en accessoires. Een mooie schoen, handtas en zonnebril kan trouwens zó veel doen.

Mijn favoriete quote is:

Barbara:Zie kalme”, op z’n West-Vlaams. Dat zeg ik wel eens tegen Angelique, maar ook tegen mijn zus, mijn man, onze kinderen of mezelf. Onlangs kwam ik ook nog de quote “Buy the outfit. The occasion will find you” tegen. So me!

Angelique: “Alles komt altijd goed”, ook één die kalmeert. Als ik even geen zuurstof meer heb, denk ik aan de vele watertjes die ik al door­zwommen heb.

www.generationwow.be

Tekst: Isabeau Verbist - Foto’s: Cheyenne Dekeyser
Ik wil ook m'n verhaal in De Zeeparel!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://zeeparel.be/magazines/lente-editie-2024/generation-wow-en-hun-businessconferentie-uit-de-duizend-vrouwen

Misschien vind je deze artikels ook interessant.